dinsdag 15 september 2015

Deco: Room decoration: 4 DIY's

Het is weer zover: de herfst! Sommige mensen zullen mij haten voor deze uitspraak, maar ik hou van het weer waarbij het buiten regent en je lekker op de bank kunt wegkruipen met een warme kop thee en een serie. In de koudere periodes van het jaar spendeer ik veel meer tijd op mijn kamer, en daarom moet deze er natuurlijk ook tip top in orde uit zien! Vandaar dat ik vandaag deze DIY's met jullie deel. Ik hoop dat jullie  na het lezen van dit artikel ook crea-bea bezig kunnen zijn!


 DIY 1: Openhaard

Wat heb je nodig?
- (Kerst)verlichting
- Houten stok (Action, Xenos)
- Touw
- Eventueel houtblokjes (Action)

Hoe maak je het?
Bij deze DIY heb ik eerst drie takken met een stuk touw aan elkaar vastgebonden. De hoogte van de takken maakt niet zoveel uit, maar hou er wel rekening mee dat hoe hoger de takken, hoe meer ruimte je moet 'opvullen' met fairy lights. Daarna leg je de lichtjes in een soort rondje onder de takken, en als je wilt kan je ook nog deze boomstammetjes toevoegen. Je kunt natuurlijk ook voor meer lichtjes kiezen, of bijvoorbeeld grove stenen.



DIY 2: Polaroid slinger

Wat heb je nodig?
- Touw
- Fotopapier
- Knijpers
- Tape (of iets anders om de slinger mee aan je muur te kunnen hangen)

Hoe maak je het?
Vooraf zoek je de foto's uit die je wilt gaan gebruiken, daarna ga je naar de website picmonkey, op deze site kun je onder de optie 'frame' voor een polaroid frame kiezen. Wanneer je dit bij alle foto's hebt gedaan, plak je de foto's in een Word-document, print je ze uit op het fotopapier en knip je de foto's uit. Dan is het tijd om de slinger met tape aan je muur te bevestigen, de foto's op te hangen, en voila: je polaroid slinger zonder polaroidcamera!



DIY 3: Urban Outfitters 'eye pillow' 

Wat heb je nodig?
- Een zwart (of wit) kussen
- Transferpapier

Hoe maak je het?
Ga naar google, en zoek een afbeelding op van een oog. Deze plak je in een Word-document, en kopieer je zo vaak als je hem op je kussen wilt. Wanneer je dit hebt gedaan, print je de afbeeldingen uit op transferpapier. (let op, bij een wit kussen heb je een andere soort transferpapier nodig dan bij een zwarte!) Vervolgens knip je de ogen uit, en strijk je ze op je kussen. Op deze manier hoef je geen €60 uit te geven (Wat mij betreft zonde)



DIY 4: Flash tattoo kaarsenhouder


Wat heb je nodig?
- Glazen 'beker' (kan van oude kaars zijn)
- Flash tattoo's

Hoe maak je het?
Als je een glazen beker van een oude kaars gebruikt, is het een tip om deze eerst te reinigen met afwasmiddel. Dat zorgt ervoor dat de kaarshouder niet plakkerig is, maar mooi schoon. Daarna plak je de flash tattoo gewoon net alsof je hem op je huid plakt, met water. Let er wel op dat de tattoo heel glibberig wordt doordat de ondergrond van glas is. Maak het washandje waarmee je de tattoo erop zet ook goed nat, anders laat de tattoo niet goed af. Trek hem er niet in één keer vanaf, maar doe dit rustig (I know, being patient is hard sometimes)  

I love you to the moon and back,
 - E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten